Een cadeautje van Crealab

De nieuwe trend van dit moment is toch wel Bullet Journaling  en ik moet zeggen, het ziet er gezellig uit, het inspireert me en zet mijn creativiteit in gang.

Ik ben dol op kleuren, schrijven, mixed media, maar niet alles werkt voor mij in zo’n schriftje. Timemanagement-technisch organiseer ik mijn weken liever in een digitale agenda, maar sommige lijstjes voorzien wel in mijn behoeften, en sommige collecties vind ik echt de moeite waard.
Ik was op zoek naar wat nieuws en aanvullends, wat tevens voor mij werkt, wat ik leuk en boeiend vind om vol te houden.
Ik kwam vervolgens deze afbeelding over persoonlijke ontwikkeling tegen …
De gedachte is: Wanneer er disbalans is tussen geven en ontvangen in de tien categorien genoemd in de binnenste cirkel, ontstaan er knelpunten. Die knelpunten zorgen voor gedoe in categorien genoemd in de buitenring.
Om te onderzoeken hoe het nu eigenlijk gaat met die genoemde items gaat, waar de balans zit en waar het gedoe vandaan zou kunnen komen, maakte ik een Bullet Journal tabel. In 10 categorien kun je aangeven of je in balans bent.
Door eerlijk je vaardigheden en behoeften te onderzoeken en vanaf de nullijn in het midden in te tekenen, kun je waarschijnlijk gauw je knelpunten/disbalans herkennen, of mooi gezegd je persoonlijke groei in autonomie bijhouden.
Wie persoonlijke ontwikkeling in autonomie aandurft kan dagelijks of maandelijks de resultaten van het zelfonderzoek inkleuren.
De modellen zijn gratis te downloaden, de pagina’s zijn gemaakt op A5 formaat en laten nog ruimte over voor eigen creativiteit.
Wie zich verder wil verdiepen in de theorie kan hier verder lezen.
Enjoy!

4 gedachtes over “Een cadeautje van Crealab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *